Wednesday, May 26, 2010

a perspective:

duduk rumah sewa ni aku ingat mudah aja.macam orang cantik petik jari,sepuluh lelaki berderet datang.macam tulah imaginasi aku yg sgtlah xlogik.
almaklumlah orang macam aku ni ape je yg tau.kerja pun xpernah.kadang2 jadi worried sangat.macamana kalaau tetiba semua nikmat yang aku dapat and nikmati ditarik macam tu je.how am i going to lead my life?macamana dengan adik2 aku?

haritu masa syu mesej ckp mohd sakit teruk.i was trullllly shocked.bukan shock yg dibuat2.memang dah rasa nak nanges.
masa tu aku terbayang time ibu sakit kanser dulu.risau sangat2.
masa tu aku terbayang segala benda jahat yg aku buat kat adik aku.
orang kata,kalau kita hilang seseorang atau sesuatu baru kita terasa mahu menghargai orang itu.
ye.masa tulah aku rasa macam ni.hmm.
tapi it turned out that she was just talking about his attitude.
aku sangat2 lah lega.aku xnak kehilangan sesapa.xsanggup.
kalau baca novel dah meleleh.dgr lagu dah meleleh.tgk cerita dah merembes air mata tumpah.
apalagi kalau aku alami sendiri that thing.sangat tak sanggup.xdapat nak imagine.

aku rasa since masuk rumah baru aku banyak diuji.tapi alhamdulillah setakat malam tadi segala ujian yg aku hadapi itu aku dapat hadapi.
tapi malam tadi.paip air mata aku bocor lagi.
aku rasa maybe betul ckp kawan aku,aku banyak simpan benda dalam hati.
habis tu nak buat camana lagi.takkan aku nak luahkan apa yg terbuku kat ati aku sepanjang masa kot.
bila kita ada problem baru nak dekat dengan Dia.
kenapa macam tu.aku selalu tanam kan dalam diri aku.
aku nak berubah.aku nak berubah.
tapi it never really trully happen.
aku selalu berharap agar aku dikelingi rakan2 yang baik.
yang dapat membimbing aku.
sebab sekarang ni aku rasa cakap org yg boleh aku dgr.kawan je kot.
sebab banyak masa dihabiskan dgn mereka kan.so memang banyak influence kawan ni dalam hidup aku.
aku xcakap parent and family tak penting.tapi dalam konteks perubahan ni,kawan lebih memainkan peranan.
contoh macam sekarang ni.haha.budak rumah sewa aku layan hindustan,maka aku agak gila sikit tgk hindustan.tapi tengok gitu2 je la.hehe
i'll always put limit.
because my heart still go for japan then korea.hahah.xrelevan betul.
anyway.itu je buat masa ni.kawan aku dah meronta2 suruh aku update.
sabirah ni aku dah update ko jangan xbaca lak:P

ok.semuga berjumpa kembali:)

4 comments:

Syue Gagashi said...

HAAHAHAHAHA i can see my name there :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

~hAti bErgEL0jaK!~ said...

ni apehal ni??
ini bukan post gumbira-nama-syu-kuar-blog!hahah

nursabirah azhari said...

salam.hai wiwi.thnx for updating.
appreciate it.
neway.kalau nak minta tlg ape2 as a fren.sila2 ler.insyAllah aku try mane yg leh.
depend kat ko la :)
~~mungkin ko tak caya kat aku lagi kot.

~hAti bErgEL0jaK!~ said...

hye SAB!
Gile lambat tak aku rply komen ko. Soryyyy :/
Erm oke! Tanx sangat2!
Aku dalam proses mempercayai orang lagi kot. :)

P/S: ko memang xley dipercayai :PPP
(gurau jee :P)