Friday, January 22, 2010

saya yang jahil.saya tahuuu


i baru je baca pasal freemason and iluminati.
baru je baca pasal kaitan ajl harituh dgn freemason.

baru je baca satu belog yang menghina islam and Allah.
aku tak puas hati betul dengan segala statement mat indon tu.haishh.
kalau la aku ada cukup hujah.
aku bagi semua dalil2 Allah kat dia.
masalah betul.

baru je tahu fasha ada dua fan page.
fan page yang aku maksudkan adalah.
i hate fasha sanda.yang mana bilangan fan nye dah nak dekat 40000 walaupun baru lebih kurang sebulan diwujudkan.
yang mana aku secara peribadi merasakan that this hate fanpage xperlu ada.
korang patutnya pikirkan benda lain yang lebih berfaedah.
ada sorang kat situ yang sering kelihatan seperti mem'backup' fasha.
tapi bila aku baca segala ayat2 dia.
aku paham apa yang dia cuba sampaikan.
like i said.
banyak benda lain lebih penting patot this haters do.
dari diorang duk habis masa ngutuk2 fasha.
well.
diorang kata nak melepaskan geram.
tapi kenapa nak melepaskan geram dgn mengutuk org?
memanglah fasha itu penuh dengan keburukan.
tapiii.
korang patotnya tunjukkan dia ke jalan yang benar.
bukan menghentam ajeee.
macam korang tu bagus sangat je kan.
jadi fikirkanlah apa sebenarnya yang lebih baik.
aku baru je jenguk malaysia today ann the malaysia insider.
yang memang fully english.
whoaaa.berbirat mata aku yang xpro english nak baca.
oke.aku memang xbaca lagi isi dia.
tak sempat.
coz aku nak cepat.hehehe.
lagipun hati dan jiwa aku kena kebal bila baca that two links.

dan apa yang aku dapat simpulkan.
aku memang jahil.
banyak benda yang aku xtahu.
alhamdulillah.
aku tahu pasal benda2 ni dalam satu hari.
walaupun info yang aku tahu xdetail mana.
tapi aku rasa aku memang akan fail ah kalau jadi pemimpin msia.
seorang pemimpin kena mengetahui selok belok negara yang dipimpin.
aku tak tahu kenapa tetiba aku relate kan pemimpin dengan hal pengetahuan aku yg cetek ni.
hehehe.sila maafkan kiranya ianya tidak relevan.

tapi yang penting dalam aku sebok2 menggilai yamapi.
banyak lagi benda yang aku jahil, daif.
aku baca paper pun sekerat2.
baca muka depan sikit,sukan,then hiburan.
tapi aku terus ternag cakap aku xberapa suke paper kosmo ngan metro.
maybe sebab aku xbiasa baca.
tapi naturally aku rasa memang macam menyampah bila tengok that papers.
entahlah.heheh
erm.
jadi kalau korang ada pape info.
sila lah roger2 me.
aku tak mahu terus menjadi seorang yang seperti katak.

salam ukhwah dari sy.

2 comments:

Syue Gagashi said...

betul, takde faedahnye join group kutuk fasha sandha tu. ade reason die mcm tu. maybe dulu kecik2 dia slalu kena buli, so dah besa ni la dia tunjuk taring. arrr! nyahaha takde faedahnye saye bela dia hahaha

Syue Gagashi said...

betul, takde faedahnye join group kutuk fasha sandha tu. ade reason die mcm tu. maybe dulu kecik2 dia slalu kena buli, so dah besa ni la dia tunjuk taring. arrr! nyahaha takde faedahnye saye bela dia hahaha