Saturday, January 2, 2010

akhlak and drama


yess.finally boleh pun online.lambat catch up betul streamyx ni.kat blok aku nak buat hal.blok org lain deras je kauuu eh.majuk ah.haha.maaf sila abaikan.tapi hopefully streamyx will remain connected.huhu.jadinye.yes aku dah agak bahagia.to nenek syue.sila serunuk sebab i dah leh online.yeeha.haha.cant wait to download as many as possible videos of my precious yamapi.bahaha.really crazy about him.gedikkah?suka ati aku ahh.currently just finish watching the series of him.buzzer beat(bb).seriously sgt best.i really like the main character.of kos lah yamapi yg jadi main die,mestilah aku suke.tengok die berlakun membuatkan aku terbuai2.kebahagiaan melampau dowh.tapi aku bukan suke sbb his look only.tapi his acting was sooooo good.xtipu.tapi i like his crying scene more in kurosagi la.tapi overall die berjaya membawakan watak die dgn berkesan.sukee.main actress die lak sangat sempoi.keiko sangat comel kot.and i think she is better than maki in case of pairing with yamapi.and the 2nd main actress was suprisingly so gooood.if u ever had watch her acting in absolute no boyfren(zettai kareshi),sangat2 berbeza oke,sangat innocent.dalam bb ni pulak.aku betul2 rase menyampah dgn watak die.sebab sangat menjadi die berlakon.kejahatan die.hmm.hmm.totally different ah.flow cerita ni pun mahsyuk kot.xslow xcepat sangat.xmeleweh2 sangat.just nice.bond between the characters sgt amazing.antara keiko ngan yamapi.kiut deh couple ni.antara keiko ngan her bff.aku ta sure nama betul bff keiko dalam bb.tapi memang nampak real mereka adalah kawan baik yg terbaik.aksi sangat menghiburkan.overall cerita ni ttg romance and determination to success la.silalah lihat.

felt so relieved after watching the series.at last.hee.after this want to watch code blue.he was the main actor.and i heard code blue 2 will be air soon.makin membuak lah perasaan aku nak tgk yg 1st series.jeles aku.rasenye tu je kot drama yamapi yg aku belum tgk.except that stori.wth.ta ingat lak.yg penting adik aku dah tgk.hah.stand up.tapi sebab die bukan leading actor.so it is not my priority.but dun worry.i still got to watch that later.i've seen the kissing scene in stand up.kat situ sangat tak real.tapi kalau kat buzzer beat.real ah.bahahaha.entahape2.abaikan.

sekarang ni aku rasa mode untuk menonton drama je kot.dan entah kenapa sekarang banyak pulak stok drama jepun kt laptop.xpe2.next time mesti ade punye korea punye stok.aku akan tunggu my drama supplier burn the cd first.cant wait to watch u r beautiful n take care of the young lady(aku dah tgk sikit2 tapi ternet sangkut2 so aku just tgk halfway je utk setiap episod.ape jadah kan.xmenghayati langsung that story.tapi aku tahu aku suke cerite ni sbb YEH ade.i adore her so much.)

setelah mengharungi 4 hari sem baru.yeah.the subjects makin susah.of koslah kan.bimbang gua dibuatnye.during the fourth day.aku ade kuliah akhlak and tasauf.sumpah aku tahu ianya akan completely dalam arab.tapiii.sumpah aku xpaham siottt butir2 kata lecturer tu.sebijik pun xpaham.dahlah he is foreigner yg sumpah fluent arab die.macam syeikh arab cakap.macam tulah dia cakap.bayangkanlah.adehh..belajar kat jordan pulak tu.10 tahun ke 20 tahun die cakap.xingat.sumpah aku rase cam bodoh gilaaaa.tapi its just not me.the rest of my class same jee ngan aKU..haha.lucky ke?after we check with akademik kat fakulti.sebenarnya.tu untuk student 2nd year.ya ALLAH.lega syial.biarlah kami tak kena sekarang.so next week wont have to come to that lecture.relieved gilerr.but after that ive got bad news.hell yeah.weve got short sem on our next holiday.waaa.i noe there'll be short sem.the prob is they take all our cuti for this second sem.waaa.pulak tu.almost all the subjects are arabic.yeah.bahasa pengantaraan yg digunekan adalah dalam arab.whoaa.hopefully sangat my arab will tremendouly better in order to catch up with these subjects.

p/s:nak tengok yamada taro.seriesly i felt that series, macham boring.baru 1st episod tu.aku lebih sanggup rewatch buzzer beat.whoa.rewatch n rewatch.best2!heeee:P
tapiiii.aku dah tgk dah that yamada tarou.well cerita ni xla memenuhi satisfikasi hati aku.haha.tapi its fun and mengharukan kot.just untuk hilangkan bosan boleh lah.and i think i like sho sakurai.his acting so cool.heee:)

2 comments:

Kapten Luffy said...

ntahlah sapa yamapi tu
haha

~hAti bErgEL0jaK!~ said...

hahaaha,,yamapi famous oke..ko jangan nak mengkendengki..hehe