Thursday, December 17, 2009

~marah~

marah??
baiklah..memang ah xsalah untuk marah..tapi kenalah berpada2..
xsalah pun sayang2 ku sekalian..normal ah kan>>??
tapiii..
aku selalu berfikir..
kenapa bile seseorang tuh marah kan..nape seseorang itu mesti mencarut??
limaza??nande??why??mengapa??
well..maybe xsemua lah..
tapi aku yakin seseorang itu mesti pernah lakukan nye sekali mungkin?atau lebih..
mencarut ni leh jadi macam habit ea..
kalo dah selalu sgt mencarut..
nampak benda ni mencarut..
marah org sikt..mencarut lagi..
ade benda yg tak puas hati mencarut lagi dan lagi..
aku sendiri pun macam tuh..
tapi tidaklah terlalu kronik carutan aku tu..
masih boleh dimaafkan..
aku memang xboleh stand betul..
dgn seseorang yg aku anggap beliau macam xboleh hidup tanpa carutan..
cam dah jadi moto hidup die pulak..
carutlah atas segala benda yg boleh dicarutkan..fun!
memanglah xde sesape akan mati bile dgr those 'carut' word..
tapi..
aku rase hati org yg berkata2 tuh yg akan mati..
kenape tidak carutan tu digantikan dgn ayat yg lebih enak didengar telinga ek??
kerajaan patut start buat kempen hentikan carutan..
xkiralah carutan tu dalam bahasa inggeris ke..melayu ke..arab ke..
as long as it is carutan..
sebab budak2 pun dah jadikan carutan macam zikir diorg..
aku jadi sedih bila tgk adik2 sedare aku..
mencarut tanpe kenal erti penat lelah..
alhamdulillah parent aku memang bertegas dalam hal carut-mencarut ni..
walaupun kekadang aku admit yg kitorang main lepas je mencarut..
tapi still terbendung lagi lah..
tidak kelampauan..
bila mencarut ni..
fikirlah sikit hati org yg mendengar..
telinga mereka yg mendengar..
walaupun hanya untuk suke2..
yg ni aku xpaham..
apesal lak leh timbul isu..
saje..suke2 nak mencarut..
ko ape jadah>>>???
banyak lagi benda berpekdah ko boleh buat kan..
jadi sila renung2kan ea..
marilah kite bersama2 merubah diri ke arah yg lebih baik..
ALLAHUAKBAR!!


sila sayang diri anda(tetibe je..haha)

p/s:ptg ni maybe aku akan dapat tgk cerita nobuta wo produce..cerita ni yamapi yg berlakon..yeeha!!aku tahulah cerita ni dah lame ditayangkan..maaf ketinggalan..huhu..tapi ape aku pedulikkk!suke aku ah..huhuhu:)

5 comments:

syue anak mustaffa said...

nak komen ape yeh. hahaha.
well people thoughts differ. bila dah terbiasa, susah le nak buang. that's for sure. kalau dari kecik mmg kerja mencarut jea, dah besar comel ni, mane bleh tiba2 berenti mencarut. (berdasarkan pengalaman sendiri) hahahaha.

and sorrry, saya tak suka mencarut okaaay. hahahaha

~hAti bErgEL0jaK!~ said...

syue anak mustaffa:
acecececeh...
xsuke mencarut konon???hahaha
tahu takper kan makcik syue??alah bisa tegal biasa..
cube2la buang habit buruk itu..

che'mah comel sgt said...

owhh yer weed,,
nasib bek lar saye dari kecik,
di didik utk berkate yg bek2 aje..
ble dh besar ble nk mncarut rase serba salah.. ;))

i'msosupernotcool said...

gila aku terasa..
ahaha

~hAti bErgEL0jaK!~ said...

che' mah yg perasan comel:
ye..saya tahu kamu memang gadis yg penuh sopan santun kesusilaan..ahahah:P
erm..haah kan..cam ade rase serba salah kan..hurm..

i'msupernotcool:
hahhaa...memang nak perli ko pun,,ahahah..(tipu je)