Sunday, March 21, 2010

aku xpahammm

ini negara malaysia la beb..

korang konfem kan negara yang kite duduk ni malaysia kan???
dan tentulah bahasa pengantar nya bahasa melayu kan???
tapi kenpa tadi masa aku kat dalam komuter..
awat la penuh dengan bahasa2 asing..
serabut kepala otak aku dengar tau..
toleh kanan orang cakap bahasa cina..
toleh kiri orang cakap bahasa bangla..
toleh depan orang cakap bahasa thai..
toleh belakang dengar orang cakap bahasa india..
dan pelbagai lagi jenis bahasa boleh didengari..
musykil aku jadinya..
ko dah kat dalam malaysia,pepandai ah cakap bahasa malaysia..
waduh2..
aku dah cukup pening dan serabut dgr org india dan cina cakap bahasa kebanggaan diorang tu..ni ditambah2 lagi dengan segala bahasa orang asing..adoiii..
balik negara korang sanalah!!semak ajee..
maaf emo pulak.tapi xtahan arr..menyemak mata ajeee..

ko ni peniaga ke x??

peristiwa ni berlaku last week..time aku nak beli kasut kat nilai..
aku nak letak nama kedai tu kat sini..biar bankrupt terus..pecat terus that peniaga..
aishh..
aku memang dah takde kasut tau..kasut yang aku pakai last week pun hasil sumber ikhsan coursemate ku iaitu ani..syg ko ani,tenkiu.haha.terpesong kejap:)

so aku pun plan nak beli kasut baru..memandangkan nilai tu teramatlah maju,maka dia ada satu je pusat membeli belah iaitu di giant..kat sebelah giant tu ade satu baru bukak,tapi xde kedai paper pun yang dah bukak..so aku masuk la kedai xes ni..kedai ni depan kfc..
tengah aku duk belek2 kasut,
tiba-tiba...

makciksengkek:awak ni kenapa ea..duk pegang2 kasut,letak..belek2 kasut,letak balik..(dengan nada xpuas hati)

akuyanglemahlembut:haa??(pelik+terkejut,sebab tibe2 di'approach' makciksengkek tu dengan cara sebegitu)

makciksengkek:yela..awak pegang satu kasut.awak letak..awak pegang satu awak letak..tapi last2 bukan nak beli..

akuyanglemahlembut:eh?salah ke lau saya nak pegang and belek pun..bukan masalah besar pun nenek oi..

makciksengkek:(terdiam seketika sebab aku membalas smash beliau)yela..memang xsalah tapi kalau awak dah pegan satu letak,pegang satu letak,,nanti kedudukan kasut tu berubah..cuba awak bayangkan lau awak ada kat tempat syaya..penat tahu asyik kena betulkan ajeee..

akuyanglemahlembut:laaa.macam tu ke.tapi saya nak tengok aje.ape masalah nyaa ni?(terkedu gila aku di buatnya,)

makciksengkek:kalau awak nak tengok aje,baik awak balik bilik ajela study..tu kan kerja wak..

akuyanglemahlembut:(dah tu bukan kerja jaga kasut tu keje ko ke.ape la relevannya ko kaitkan yang aku ni student dengan keperluan aku nak beli kasut niiii.)masalahnya saya ni memang nak beli kasut,tapi ni nak tengok2 aje dulu..

makciksengkek:alah,saya tahu sangat orang macam awak ni belek2 aje kasut bukan nak beli pun..

akuyanglemahlembut:okey fine..(aku buat jelingan manja dan terus ajak kak yana out of the kedai.wth????)

cuba kalau korang ada kat tempat aku..terkedu x jadinya..well,maybe aku salah..tapi ape lak kesalahan aku??adui xpaham betull.so marilah ramai2 mem'black list' kan kedai itu..
last2 ,aku balik bp,aku beli kasut kat bp jee..hehe..lagi bahagia hidup:)

p/s:korang dah pegi pesta buku x??best x??aku nak pegiiiii..tapi if only parent aku pegi ar next week..heee:D
tapi lau ada member2 yang nak pergi,aku on je ikot korang:)


2 comments:

Syue Gagashi said...

ahahahaha! sorry lah x sempat nak translate cerita itu :DDD busy la Y.Y
Nanti bila cuti lagi kita translate sama2 eh? hahahah sweeeeeet x.

hikmah128 said...

pesta buku best petom,,jom kite mggu dpan,,saya akn ke sana,, huuu~