Saturday, January 16, 2010

polititik dan ayah ku mustaffa:)



ari rabu malam khamis aritu i've just went to a ceramah.ceramah about kalimah ALLAH.yeah.isu panas tu kan.yg si herot merot buat kecah xmemasal nak menggunakan kalimah ALLAH itu.aku pergi memang niat ikhlas mahu timba ilmu.banyak gak ilmu dapat.tapi aku cukup benci.yeah cukup2 benci.kalau sesuatu isu seperti ni nak dikaitkan dengan politik.habis je ceramah,esok pagi nye ada orang menceritakan pada kawanku yang lain.dan they blame kerajaan.wtf?takde kena mengena pun tahu.macam nelah melayu nak bersatu?aku punye niat suci je nak dengar that ceramah tanpa mahu relate kan insiden berkenaan dengan mem'blame' mana2 pihak.dan dalam kes ini,tentulah aku tidak mahu mem'blame pembangkang.sebab aku just nak ilmu die.tapi kenapa mereka ni sangat xmatang mahu me'relate'kan dengan mem'blame' kerajaan.korang patut pikir tentang cara2 nak menyatukan orang melayu ah.panas tul hati aku.then bile ade sorang member aku membangkitkan isu kenapa nik aziz setuju dengan pelaksanaan berkenaan.u know what they said.
"ko baca paper mana tu.kalau kau baca paper arus perdana yg pro kerajaan spt utusan tu bukannye betul."
wth????
kau ingat paper harakah kau tu bagus sangat???
hah!
and lain2 paper pembangkang yg aku malas mahu ingat n sebut.xpenting pun.
aku yang memang dah sudah mula panas sejak mula bual bicara terus sampuk tanpa bagi salam.emo ni."tapi memang betul ah pas tu setuju dgn that pelaksanaan."
terus senyap.mungkin merasakan nada suara aku yang sedikit lain.ditambah dengan muka aku yang agak2 cam nak kena lempang ni.hahaha.
well.memanglah aku takde bace paper.admit that.tapi before that happened,i've asked my dad.and aku jamin 100% my dad xdenye nak terus percaya bulat2 utusan.beliau seorang yg yang bijak mencerna sst cerita.bapaku itu pula tidaklah pro kerajaan sebulat2 nya.he did read from various pembacaan.i knew him well.itu membuatkan aku lebih senang bertanya berkenaan apa2 pun kepadanya.tanyalah tentang sains ke bahasa ke hal2 semasa.gerenti beliau akan tahu walaupun sedikit.bukan mahu riak atau ape.cuma aku berasa sangat teruja mempunyai ayah yang sebegitu.
macham poyos ajeee:P


lelaki berbaju batik pink inilah ayah saya.lihat beliau senyum.comel kan??heheheh:)




ayah dan unta nya.hak3.


korang yang kenal aku dan terasa dengan this story.sori to say.this is just my point of view.hak aku ah weh.ko nak pandang slack kat aku?sila cermin dulu diri kau.cukup bagus kah kau?
aku pedulik apa ko lagi tinggi statusnya dari aku ke ape ke.
i dun care.
sebab aku rasa makin hari makin meluat.
yeah.
meluat dengan perangai sesetengah orang seperti itu.
calm2 down sudah.orang islam should bersatu padu.well i admit lah kerajaan pun xsebagus mana.tapi jus berpada2 ah.sebelum keadaan yg buruk ni bertambah2 buruk.hmmm.

hahaha.xmemasal lak bicara politik di sini.1st time kot.


2 comments:

syue anak mustaffa said...

wohoho well said! this is among the best entry you've posted hahahaha ikhlas ni. :P

sape yg otak kuno n sempit tu boleh blah. kerja tak habis2 nak blame kerajaan. dia ingat kalau pembangkang amik alih pentabiran kt malaysia, boleh jd sempurna ke takde cacat cela? sure ade lack sana sini kan. cube cadangkan jalan penyelesaian, ni tak asyik membebebebebebel nak itu ini, marah orang tu org ni. MENYAMPAH.

wahahaha emo gila. hahaha~

~hAti bErgEL0jaK!~ said...

hahah.arigatou ne.hehehe.maluu.haha

erm.tahu takper kannn.entah ape2 je mereka itu kann.haish.sla la sedar,bangkit.etc kan.
sy pun MENSMAPAH jugaaaaaaaaa.

syue memang emo:P